Hitta bästa webbhotell? Se startsidan


Vad är webbhotell?

Det kan liknas vid ett köpcenter med många affärer. Köpcentret motsvarar webbhotellet och affärerna motsvarar enskilda hemsidor.

Bandbredd / hastighet - viktigt hos webbhotell

Bandbredd är ett mått på hur mycket data som ett webbhotell klarar att sända under en viss tid. Man kan även kalla det för hastighet på dataöverföringen. Om ett webbhotell har för dålig bandbredd så kan du uppleva att sidorna laddas långsamt i din webbläsare.

Om du råkar ha din hemsida på ett webbhotell med dålig bandbredd så kan du tyvärr förlora en hel del besökare. De flesta är ganska otåliga och trycker gärna på bakåt knappen om man behöver vänta några sekunder på att en hemsida skall laddas.

Bandbredd är mycket viktigt för video

Om du skall ha video (eller ljuduppspelning) på din hemsida så är bandbredden en mycket kritisk faktor. Om ditt webbhotell har för dålig bandbredd så kan det ta lång tid innan filmen startar och risken är stor att filmen hackar eller gör många stopp och återstarter.

Även stora bilder, ljudfiler (ex. MP3-filer), program eller andra typer av filer som kanske skall kunna hämtas från din hemsida kan upplevas som jobbigt om inte ditt webbhotell har bra bandbredd.