Hitta bästa webbhotell? Börja här!


Vad är webbhotell?

Det kan liknas vid ett köpcenter med många affärer. Köpcentret motsvarar webbhotellet och affärerna motsvarar enskilda hemsidor.

Krav på webbhotell

Det är många faktorer som spelar in när man skall välja ett passande webhotell. Det är lätt att missa något som man senare upptäcker att man borde ha undersökt bättre. Tänk efter först så slipper du förhoppningsvis att ångra ditt val av webbhotell.

Så därför kommer här några saker som man kan tänka på när man skall välja ett bra webbhotell:

  • Tydlig prissättning? Är det klara tydliga priser utan en massa hänvisningar eller måste man läsa det finstilta innan man vet vad det verkligen kostar?
  • Är supporten snabb och trevlig?
  • När du tittar på webbhotellets hemsida, uttrycker de sig på ett enkelt sätt eller är det mycket facktermer? Det kan ge en indikation på hur supporten uttrycker sig om du behöver hjälp med ditt webbhotellskonto…
  • Får du upp hemsidorna snabbt i din webbläsare? Testa att gå in på hemsidor som webbhotellet har angett som referenser. Om det känns trögt så kanske du skall välja ett annat webbhotell (en hemsida med mycket innehåll laddar naturligtvis långsammare även med ett bra webbhotell).
  • Bra kontrollpanel. För att administrera ett webhotellskonto så brukar man som kund få en så kallad kontrollpanel. Är den enkel att förstå och använda? (Fråga vad kontrollpanelen heter så kan du själv söka mer info på nätet.)
  • Tillåter kontot tillräckligt mycket trafik? Om du får mycket besökare till er hemsida OCH har mycket bilder, ljud eller video på din hemsidan så kan trafikmängden spela en viktig roll.
  • Ingår det databaser? (det är långt ifrån alla som har behov av detta)
  • Är det tillräckligt stort lagringsutrymme för era behov?
  • Endast om du skall ha flera hemsidor: Kan man koppla till många domäner? Kan man ha flera webbplatser med i ett webbhotellkonto?
  • Då du har hittat ett webbhotell som verkar bra så kan du göra en sökning på deras namn och se om de har fått mycket ris eller ros i olika forum etc.

Det kan givetvis finnas fler saker som spelar in men detta var nog några av de viktigaste. Du kanske känner någon som kan komma med tips också? Det är aldrig fel att ha information från flera källor.

Ont om tid? Vill du ha tips på webbhotell?

"Sveriges bästa webbhotell" har Binero varit ett par år enligt test i tidningen InternetWorld. Binero är ett tryggt alternativ då de har varit många år i branschen.

Måste det vara billigt webbhotell? Testa istället One.com. De har också varit med länge i webbhotells-branschen och har många nöjda kunder.