Hitta bästa webbhotell? Börja här!


Vad är webbhotell?

Det kan liknas vid ett köpcenter med många affärer. Köpcentret motsvarar webbhotellet och affärerna motsvarar enskilda hemsidor.

Trafik & webbhotell – en förklaring.

Trafik, vad betyder det i samband med webbhotell?
När man skall skaffa konto hos ett webbhotell är det några termer som för nybörjaren kan vara lite kryptiska t.ex. ”trafik”. Detta är ett mått på hur mycket information som via Internet kan överföras från webbhotellet till dem som besöker er hemsida. Webbtrafik skulle man också kunna säga.

Sidor med text innebär lite trafik, bilder kräver mer trafik, ljud t.ex. MP3-filer kräver ännu mera trafik och allra störst mängd trafik blir det då man har video på en hemsida. För själva webbhotellet kostar det pengar att överföra data (alltså webbtrafiken) och därför brukar det finnas någon gräns på vilken trafik som får förbrukas på en månad.

Trafik mäts ofta i GB (GigaByte) som motsvarar c:a 1 miljard (1.000.000.000) tecken! De allra flesta webbhotellen erbjuder minst 10 GB trafik, vilket räcker mycket väl för en ordinär hemsida.

När blir trafik hos webbhotell kritisk?

Om du har många besökare och dessa tittar på video, stora bilder eller lyssnar på ljud från din hemsida – då kan det vara intressant att försöka välja ett webbhotell som är generösa med trafikmängden per månad.

VARNING! Om du förbrukar mer trafik än vad som ingår i priset för ditt webbhotellskonto så kommer du att få betala extra för den trafiken, och det kan bli mycket dyrt!